Kapteeni & ladykapteeni

 

KAPTEENILLA ON ASIAA


29.6.2020

TÄRKEÄ! LUE!

Ahoi!!!

Kapulle kauden merkittävin tapahtuma siintää horisontissa ja tällä myötätuulella matka horisonttiin taittuu nopeasti, joten kaikki miehet ja naiset kannelle hopi hopi!

Kyse on tietysti Eerikkalan 24h Junnugolf - tempauksesta, joka urakoidaan meillä 12-13.7. Alkaen sunnuntaina klo.18:00 ja päättyen maanantaina samaan aikaan. Junnugolf on valtakunnallinen tempaus, jossa keretään varoja seurojen junioritoiminnan kehittämiseksi. Olkoonkin kauden tärkein tapahtuma seuran 20 vuotisjuhla, missä juhlistetaan seuran hienoa ja nousujohteista taivalta kuluneen kahdenkymmenen vuoden ajalta, mutta ennen kuin me kääkät kokoonnumme kerholle juhlimaan, niin lasten asiat on hoidettava sille tolalle, että siellä kehtaa pönöttää! Lapsissa on tulevaisuus!

Mitä 24h Junnugolfissa sitten tehdään? No nimensä veroisesti siinä pelataan golfia 24 tuntia ja yritetään pelata sitä mahdollisimman hyvin. Golfliitto nostaa tapahtuman omille sivuilleen ja someen, viime vuonna valtakunnallisiin uutisiin asti – toivottavasti tänäkin vuonna. Laji tarvitsee hengissä pysyäkseen uusia harrastajia ja Eerikkala haluaa olla mukana näissä talkoissa. Meillä lapset ovat saaneet tänäkin kesänä nauttia PGA pro Kosti Karhusen vetämästä golf opetuksesta, jota Kosti pyörittää vahvalla ja vakaalla otteella, leikkimieltä unohtamatta. Tapahtumasta saatavalla tuotolla on tarkoitus hankkia junnuille asiaankuuluvaa välineistöä, jotta opettelu olisi mielekkäämpää ja innostavampaa. Nykyisistä lainavälineistämme on aika ajanut ohi ja tarve tuoreille työkaluille on suuri. Kiteytetään koko tempaus tämän ajatuksen ympärille: Sijoitus pieni, tarve suuri!

Valtaosa suomen seuroista, jotka tempauksessa ovat mukana, on tuki pitkälti yritysten varassa, mutta haluamme antaa myös yksityishenkilöille mahdollisuuden tulla mukaan tukijoukkoihin seuraavin speksein: Eli 24 tunnin aikana kierrämme kenttää kahden – kolmen hengen ryhmässä, yksi ryhmä kentällä kerrallaan. Tavoitteena on leipoa yhteensä 100 par – tai parempaa tulosta, jotka ”myymme” tukijoukoille. Yrityksiltä toivotaan euron panosta/par ja birdiestä pari euroa. Yksityishenkilöt mukaan hinnalla 10 senttiä/par, tai parempi tulos. Eli yksityishenkilöiden osalta puhutaan siis noin kympistä, jos tavoitteeseen päästään. Sijoitus tulevaisuuteen ei ole siis kummoinen. Klubilta löytyy nimilista, joka toivottavasti on täynnä nimiä, kun pelipäivä koittaa. Muista siis kierrokselle lähtiessäsi, tai sieltä tullessasi Vaatia lista Kievarilta, jotta pääset mukaan tukemaan junnutoimintaa! Kapteenien nimet ovat jo listalla.

Kiitos,

Kaput.

 

19.6.2020

VIIDES KÄSKY

Pottukellarin lämpötilaa suosivana henkilönä nostan viime maanantaina käydyn golf-maratonin vuoden urheiluteko-ehdokkaaksi. Onnittelut kaikille huippu-urheilijoille, jotka kramppeja halveksuen painelivat täysimittaisen -, ammattilaisilta neljä päivää kestävän kisaurakan yhteen soittoon lähes kolmenkymmenen asteen helteessä! Eerikkalahatunnosto kaikille maratoonareille, sekä kokonaisille, että puolikkaille! 

Kauden kisailut ovat silti vasta alkutaipaleella ja kisaherkkua on luvassa kesän mittan jos ja vaikka minkälaista: On vakavampaa henkilökohtaista mittelöä, on rennompaa joukkueiden välistä vääntöä, on erikoiskisaa, on vaikka mitä. Suurimmalle osalle Eerikkalaisia kilpailujen lopputuloksilla ei ole merkitystä, vaan kisoihin osallistutaan hyvällä ”kaikki-pelaa” fiiliksellä. Kierrämme kenttää kymmeniä – jotkut toistasataa kertaa kesässä lähinnä pitääksemme tsemme kunnossa, mutta kilpailut tuovat yhden ulottuvuuden lisää tähän hienoon harrastukseen. Alkukauden kisat ovat olleet erittäin suosittuja, kisat on ”myyty” loppuun päivässä tai parissa. Vaikka ensimmäiset kilpailut käytiin poikkeusoloissa, keskellä koronahuumaa, niin järjestelyt ovat olleet priimaa kautta rantain! Ei ihme, että innokkaita osallistujia riittää, kun serviisi pelaa tällä tasolla. Kiitos tästä kuuluu Kievarin mestareille! Otetaan kaikki irti Kievarin palveluista, sillä mitä enemmän niitä hyödynnämme, sitä paremmat valmiudet Kievarilla on kehittyä vastaamaan vaativia tarpeitamme. Avointa palautetta vaan tulemaan reilusti, niin tiedetään mihin suuntaan paattia toivotaan ohjattavan.

Kapun mieltä lämmittää erityisesti varauskalenterissa näkyvät korkeahkot tasoitukset! Se on merkki siitä, että uusia harrastajia on saatu taas kentälle ja lajin tulevaisuus näyttää varsin valoisalta. Toivoisin, että mahdollisimman moni näistä tulokkaista pääsisi myös korkkaamaan tämän kauden aikana kisauransa, joten jos satut samaan lähtöön aloittelevan pelaajan kanssa, niin pyydä toki mukaan kisoihin. Henkilökohtaisten lyöntipelikisojen osallistumiskynnys on paljon korkeampi, kun rennommissa hurlumhei joukkuekisoissa, joista kilpailutaival on helpompi aloittaa. Pelikaveria voi kysäistä myös Kievarin tiskiltä, jos halua olisi lähteä kisaan, mutta pelikaveri puuttuu. Sellainen löytyy varmasti!

Terkkuja kentältä! Viitaten kirjoituksen otsikkoon, tässä pieni etikettimuikkari kaikille kenttää kiertäville pelaajille. Parhaallekin pallonlyöjälle sattuu nimittäin joskus niin, että lyönti ei lähdekään aiottuun suuntaan, tahi mittaan. Silloin ei pidä säästellä äänenvoimakkuudessa, vaan täräytetään ilmoille komeat Fore - huudot, niin että vastarannalla lentää vaikut korvista. Fore - huuto ei tarkoita, että takaa tulee huono -, vaan etiketin tunteva pelaaja. Huuto ei siis aiheuta kanssapelaajissa paheksuntaa, huutamatta jättäminen sen sijaan aiheuttaa. Toki, jos jokaisen lyönnin jälkeen pitää huutaa, niin kannattaa miettiä, että pelaako mahdollisesti hieman liian lähellä edellä menevää ryhmää?  Olemme kaikki kentällä viihtymässä, pidetään huoli siitä, että viihdymme kentällä jatkossakin!

T:Joonas

 

 

4.5.2020

TAAS MENNÄÄN

Voi tätä onnea ja autuutta! Eerikkalassa on saatu taas pelit käyntiin ja melkoista vilskettähän se on ensimmäisinä päivinä pitänyt. Ei voi kuin ihailla miten hyvin poikkeusolot on otettu pelaajien osalta vastaan, kiitos siitä! Kenttä on rullannut kohtalaisen hyvin, vaikka kävijämäärät nousivat viikonloppuna huippulukemiin. Pieneltä haitariliikkeeltä ei voida tietenkään välttyä, kun erilaisella temmolla pelaavia ryhmiä on kenttä pullollaan. Pieni odottelu tiiauspaikalla ei kuitenkaan haittaa, kun saa nauttia raittiista ulkoilmasta ja siinähän passaa hinkata vaikka chippiä tii-boksin kupeessa väylän vapautumista vartoessa. Jokaisen olisi silti hyvä ottaa pientä vastuuta ja huolehtia siitä, että oma ryhmä etenee kentällä suunnilleen samaa tahtia muun porukan kanssa. Eli jos edessä pelaava ryhmä katoaa horisonttiin jo ensimmäisten väylien jälkeen ja pelattavan reiän tiiauspaikalla odottelee jo seuraava ryhmä, niin ei etsittäisi outtiin karanneita palloja koko ryhmän voimin, kun ei sieltä suosta voi kuitenkaan lyödä. Sinne meni ja däts it, eikun uutta palloa peliin =) Mailavalintoihin voi myös kiinnittää huomiota, varsinkin jos rangella vietetty aika on jäänyt vähiin näin uuden kauden kynnyksellä. Mikko Korhosta lukkunottamatta harva meistä lyö hereilläoloaikana palloa kuin Mikko Korhonen. Eli se pisin maila ei välttämättä ole tuloksen kannalta aina paras vaihtoehto avaukseen. Ei päde tietenkään kaikkiin pelaajiin, mutta omien ensimmäisten kierrosten tilastojen valossa pikku hyrrällä, tai pitkähköllä raudalla avatessa on saatu parhaat lopputulokset. Maksimidraivin jälkeen pallon makuussa, tai lähestymiskulmassa on ollut jonkin verran toivomisen varaa ja pelikin väistämättä hieman hidastuu, kun kakkosta lähdetään lyömään hassuista paikoista. Täytyyhän sitä välillä päästä revittelemään pitkän odottelun jälkeen, mutta täysi kenttä ei ehkä ole se paras hetki seikkailugolfille. Enivei, on se vaan niin vietävän fantsua taas pelata ajoittaisesta odottelusta huolimatta! Ylisanatkaan eivät laimene, kun huudetaan "Mau-ahtavaa!" 

Eikä siinä vielä kaikki - puheenjohtajahan oli täräyttänyt jo kauden ensimmäisen holarin väylälle 8! Onnea Akille!! Taitaa olla ukezin lempiväylä? Viime syksynä pääsin todistamaan lähietäisyydeltä, kun sama mies painoi samalle reiälle off-road scramblessa 165 metrisen lähestymisen kuppiin eaglen arvoisesti. Silloin väylä pelattiin par nelosena ja tiiattiin ysin griinin vierestä. Tuurillaanhan siinä saattoi käydä niin, että seuramme tuoreimmat jäsenet olivat tänään pj:n matkassa tutustumiskierroksella, kun Aki upotti holarin ikään kuin malliksi, että tämä väylä kannattaa pelata tälleesti :D:D

Vielä kisauutista: Captain's Cupin ilmoittautuminen on avattu! Kaikki rohkeasti mukaan reikäpelien ihmeelliseen maailmaan ikään, kokoon tahi taitotasoon katsomatta. Cupin alkusarja pelataan lohkoissa, joten kaikille tulee vähintään kolme kisakierrosta plakkariin. Ja tasoituksellisena reikäpelinä kun pelataan, niin kaikilla on yhtäläiset saumat urotekoihin! Ilmoittautua voi NexGolfissa tai klubilla ja kisahan on siinä mielessä turvallinen, että kentällä ollaan liikkeellä kahdestaan oman vastustajan kanssa ja peliajat sovitaan pelaajien kesken, joten väkijoukkojen väistäminen on helppoa.

Hyviä pelejä kaikille! t: Iloinen Kapu

 

 

28.3.2020

VIIMEISET HETKET

Aloitetaan kevyesti Tanskalaisen Nobelistin, Niels Bohrin sanoilla ”ennustaminen on vaikeaa, varsinkin tulevaisuuden ennustaminen.” Tämä syvällinen lausahdus huojentaa tavallista tallaajaa tässä meille kaikille uudessa tilanteessa. Tulevaa on turha murehtia, kun ei tiedä mitä tuleman pitää. Nyt kaivataan iloista ilmettä ja sitä kuuluisaa Eerikkalaista yhteishenkeä! Maapallo on nähnyt kulkutauteja ennenkin ja niistä kaikista on selvitty. Uskotaan, että tästäkin selvitään!

Sanotaan, että kaikki elämä on lähtökohtaisesti yhtä arvokasta ja sitä tulee vaalia, mutta Koronaviruksen saa minun puolestani tappaa. Ennen kuin tiedemiehet löytävät toimivan aseen virusta vastaan, niin yritetään murhata se saippualla. Maaniselle golfin harrastajalle tämä tilanne on tietysti pieni takaisku näin kauden kynnyksellä, mutta siitä aiheutuva mielipaha tuntuu lottovoitolta verrattuna ongelmiin, joiden kanssa sadat tuhannet kotitaloudet kamppailevat tällä hetkellä. Kotikentän aukeamiseen menee kuitenkin vielä tovi, joten paljon ehtii tapahtua, ennen kuin kelien puolesta päästään korkkaamaan kausi Tervossa. Takatalvikin on vielä tulematta, mutta jos kelit mukailevat yhtään menneen talven sääoloja, niin iloiset ”Fore” huudot raikuvat Herralan kulmilla taas Vapun tietämillä, ehkä jopa aiemmin. Kenttätyöt ovat hyvässä vauhdissa: maisemointia on tehty taas ansiokkaasti ja griineille on levitetty harsoja nopeuttamaan sulamista Nyt vaan toivotaan, että kevät jatkaa tuloaan ja seurataan, miten viranomaisten rajoitukset purevat taudin leviämiseen ja pidetään omalla toiminnalla pöpöt poissa Eerikkalasta.

Otsikkoon viitaten, älkää jääkö neljän seinän sisälle märehtimään. Nyt on nimittäin viimeinen hetki suoriutua keväisistä piha-askareista. Ajankohta on täydellinen puutarhan kylvötöille ja koulimiselle, istutuksille ja pistokkaiden juurruttamiselle! Kohta nimittäin lennätetään palloa ja pihatyöt jäävät pian tekemättä, kun rynnätään tarmokkaina kohti ensimmäisten pelikierrosten tarjoamia haasteita!

Jäsentemme terveys ja harrastaminen turvallisissa olosuhteissa on seuralle ykkösprioriteetti. Noudatamme Golfliiton kentille ja pelaajille laatimia ohjeita tunnollisesti ja olemme mukana kehittämässä uusia tapoja pandemian leviämisriskin minimoimiseksi kentillä. Vaikeneminen ei ole nyt kultaa, kultaa on hoitaa homma kotiin tyylillä ja turvata meille kaikille rakkaan lajin tulevaisuus niin kotona, kuin maailmalla. Jos mieleesi tulee keinoja, mitkä edesauttaisivat meitä kaikkia rentoutumaan golfin parissa olosuhteista huolimatta, niin laita viestiä tulemaan Kapteeneille tai muille seura-aktiiveille. Parhaat ideat palkitaan vessapaperilla! Jaa, ei sittenkään - Edellisen kirjoituksen Kapteenin tärpit kisakaudelle 2020 menevät tietysti uusiin puihin, joten tarjotaan vapaaliput kahdeksalle hengelle kauden avausotteluun Blöm vs. Syren, pelimuotona Skini. Ajankohta heti, kun kenttä avataan!

Pidetään siihen saakka mieli virkeänä ja kädet puhtaana.

Tsemppiä: Kapt. Joonas

 

2.1.2020

Hyvää Uutta Kautta 2020! Ja minkälainen kausi siitä onkaan tulossa?!

Vaan vielä pitäisi muka viitisen kuukautta malttaa, että pääsee kentälle!!! Eipä hätiä - nyt on mainio tilaisuus keskittyä niihin asioihin, jotka meiltä monelta jää vähemmälle huomiolle pelikauden aikana. Kentän levätessä ja kerätessä voimia kesää varten, on loistava tilaisuus huoltaa välineitä ja mahdollisesti hankkia jopa uusia työkaluja pakkiin! Pallo-ostosten tekoa kannattaa kuitenkin himmailla helmikuun alkuun saakka, sillä R&A saattaa rajoittaa pallojen lentokaariominaisuuksia tulevalla kaudella. Tämä koskee tietysti meidän porukassa vain Illua ja Jyriä, mutta tiedä vaikka ahkeran talviharjoittelun tuloksena tähän pitkälyöntisten porukkaan olisi enemmänkin tunkua kevään koittaessa?! 

Jos välineiden huolto ei maistu, niin antakaa vermeet huollettavaksi Jannelle tai Kostille! Normaalit grippien - ja varsien vaihdot  ynnä muut perushuollot saattavat onnistua odottaessakin, jos aikataulut täsmäävät. Molemmilla meidän ammattilaisilla on käytössä hyvät tilat myös lyöntiharjoitteluun. Eli huollettavat mailat vaan mukaan ja swingiä hinkkaamaan joko Kuopion Golf keskukseen tai Talvitarinaan.
Oma treenaamiseni keskittyykin pitkälti juuri talviaikaan, kun kesällä ei meinaa malttaa harjoitella riittävän usein, mutta mikäs sen parempaa, kuin laittaa peruslyöminen talvella kuntoon, niin kesällä voi keskittyä enemmän pelaamiseen ja treenata tuloksen kannalta muita tärkeitä asioita, kuten griineillä ja griinien läheisyydessä työskentelyä.

Pelaajan huoltoakaan ei pidä unohtaa, vaan kuntoa on hyvä pitää yllä talvisten lajien parissa. Hiihto on erinomainen laji golfin kannalta - siinä käytetään paljon samoja lihasryhmiä, kuin lyödessä, motoriikka - ja tasapainotreeniä unohtamatta. Eerikkalan klubin kulmalta pääsee kätevästi valaistulle ladulle tuttuun ympäristöön ja talven aikana klubitoimikunta toivottavasti pitää klubia auki parhaan hiihtosesongin aikana, jolloin klubilla voi käydä ryystämässä höyryävän totin kierrosten välissä! 

Kaudesta on tulossa jännittävä myös kilpagolfin seuraajille ja huippugolfia tullaan näkemään muuallakin, kuin Eerikkalassa. Kipparin tärppejä kauden 2020 golf-faneille ovat tietysti Tokion Olympialaiset ja Ryder Cup, johon Eerikkala suosittelee Korhosen Mikkoa Kapteenin valinnaksi. Saa nähdä ottaako Euroopan kapteeni P.Harrington neuvosta vaarin, (mutta eiköhän hänkin lue tätä palstaa :D) joten peukut pystyyn ja voitto kotiin! 

Pienemmälläkin budjetilla voi käydä seuraamassa pelejä ja tässä muutama kohokohta lyhyemmän ajomatkan päässä Tervosta: 
10.6. pelataan Revontulessa Junnujen joukkue SM-kisojen karsintapelit. Suosittelen ja aion lähteä katsomaan, miten juniorit poraavat palloja lipun juureen! Tiedä vaikka mentäisiin porukalla? 
Heinäkuussa tapahtuukin sitten laajemmalla rintamalla, eli Junioreiden reikäpelin SM-kisat pelataan 22-24.7 Karelia Golfissa, naisten EM kisat 22-25.7. Kytäjällä ja kirsikkana kakun piällä Vierumäen Finnish Challenge 23-25.7. Elokuulle kannattaa varata aikaa Suomen Amatöörien mestaruuskisoihin, jotka pelataan 6-8.8. Helsingin Golfklubilla ja tietysti Suomi - Ruotsi maaotteluun, joka mitellään 29.-31.8. Linna Golfin kentällä.        

Vielä terveiset simulaattorikisojen Winter Tourilta, joka on saanut sponsorikseen Muumipeikon! Palkintopöydässä on siis tarjolla Muumiaiheista golfrekvisiittaa ja melko suurella todennäköisyydellä Eerikkalassa nähdään kesällä jos minkälaista Mörköä driverin mailasuojana! Kisaan ehtii vielä mukaan, koska alkusarjaa pelataan helmikuun loppuun saakka. Tuloksia tarvitaan kolmelta kisakentältä ja ohjeet kisaan löytyvät Eerikkalan simulaattorihuoneesta.

Peliterveisin: Kapujoonas

 

12.12.2019

Kansalaiset, medborgare!

Pientä kisaa pukkaa: Pelataan Eerikkalan simussa vuoden päätöskisaa 16 – 29.12.

Pelattava kenttä on Sharjahin etuysi eli tulos on käypäinen myös Winter Tour kisaan!
Treenataan samalla vähän uutta WHS tasoitussysteemiä: voitto heltiää siis parhaalla tasoitustuloksella.
Pelimuoto on lyöntipeli ja pelissä käytetään nollatasoituksia, joten oikean pelituloksen saamiseksi laita kuva tuloskortista Kapulle WhatsAppilla ja kuvatekstiin nykyinen tasoitus, jotta saadaan mahdolliset, mutta epätodennäköiset nettotuplabogit korttiin. Mikäli satut samalle kierrokselle Kapun kanssa, niin saat halutessasi vihiä uudesta tasoituslaskennasta ja voit haastaa ukkelin kaupan päälle. Päätöskisan mestarille pullo kuohuvaa ja satsi boltseja.
WHS järjestelmästä pidetään toki koulutustilaisuus halukkaille ennen ulkopelien alkua, mutta siitä
lisää myöhemmin. Pysy kanavalla!.

Ja Leidit hoi!
Winter Tourin yksilökisassa on tällä hetkellä neljä osallistujaa, eli jatkoon pääsee heittämällä. Naisten Scramblessa ei ole tällä hetkellä yhtään kisatulosta, koska suurin osa pelattavista simulaattoreista on niitä, joissa ei ole scramblekenttää mukana. Tulkaa ihmeessä rypyttämään pressua, niin saadaan keväällä kunnon edustusjoukkue Linna Golfin ja Gumbölen finaaleihin!

Peliterkuin: Käpy


Fantastinen kausi on saatu nyt komiasti pakettiin juhlallisten seremonioiden saattelemana, mutta pelithän eivät siihen lopu! Sami Välimäki starttaa torstaina ensimmäiseen ET kisaansa Etelä-Afrikassa ja naiset tykittävät Open de Espaňan kisassa neljän pelaajan voimin, jännättävää riittää! EeG:n pelaajia ei valitettavasti näissä karkeloissa vielä nähdä, mutta simulaattirissa pelattava valtakunnallinen Winter Tour 2020 on houkutellut taas mukavasti Eerikkalaisia mukaan taistelemaan finaalipaikoista.
Parikisan loppukilpailu mitellään 24.5. Linna Golfissa ja henkilökohtaisen kisan finaali käydään 16.5. Gumbölessä.

Alkusarjan tilanteet löytyvät tästä linkistä: www.ruohola.com/mm/WT2020.pdf

Alkusarjaa pelataan helmikuun loppuun saakka, eli kisaan ehtii vielä hyvin. Osallistumiseen riittää pelkkä simulaattorin käyttömaksu, kilpailuhin ei ole siis erillistä osallistumismaksua ja finaalikin on maksuton, eli pelkästään finaalipaikan takia kannattaa tulla testaamaan taitojaan Eerikkalan kodikkaaseen talviharjoitteluparatiisiin.

Pelaillaan: kapteeni


Minä ja Golf.

Innostuin lajista viitisen vuotta sitten silloisen kapteenin Vesa Hanhijoen innoittamana. Olin Vesalla hoidattamassa remontissa kipeytynyttä selkääni ja hoidon aikana kävimme kiivaita ja analyyttisiä keskusteluja urheiluun liittyvistä asioista. Vesa ujutti golfin mukaan näihin juttutuokioihin ja ennen pitkää löysin itseni Jannen green card kursseilta. Entiset työkaverit olivat toki varoittaneet golfista ”älä vaan koskaan tartu niihin mailoihin, sillä siinä menee… jne.” Nämä varoituksen sanat mielessäni painelin kentälle varovaisen uteliaana, mikä siinä pienen valkoisen pallon lyömisessä muka on niin erityistä, että aikuiset miehet ihan varoittelevat, edes kokeilemasta koko lajia?! No eipä tarvinnut montaa palloa rangella lyödä, kun teki mieli lähteä jo kentälle kokeilemaan, ja sillä tiellä sitä ollaan. Parin kierroksen jälkeen epäilyt golfin elitistisestä leimasta karisivat mielestä ja laji vei totaalisesti mukanaan.

Täytyy sanoa, että kyllä ovat Skotlannin lordit ja herttuat aikoinaan osuneet häränsilmään miettiessään, miten sitä saisi ajan kulumaan rattoisasti, ettei tarvitsisi koko päivää tissutella neljän seinän sisällä koleissa kivilinnoissa? Niinpä kehitettiin nerokas laji, joka haastaa pelaajan niin henkisellä, kuin fyysisellä tasolla ja kaupan päälle saa vielä liikuntaa, ja tissutellakin saa siinä ohessa aina onnistuneen väylän jälkeen! Eikä aina tarvitse edes itse onnistua, riittää kun joku samasta ryhmästä saa pienen valkoisen pallon kuppiin vain yhden lyönnin alle väylän ihannetuloksen, joko taidolla tai onnenkantamoisella! Fantsua!
Sittemmin golfista on kehittynyt monelle, joko pelillisiä haasteita -, liikuntaa, - seuraa tai ihan silmänruokaa kaipaavalle rakas harrastus. Kentät suomessa ja maailmalla ovat pääsääntöisesti hyvin hoidettuja ja kauniita, ja peliseura lähes poikkeuksetta mukavaa. Kannustankin kaikkia lajia aloittelevia golffareita pelaamaan mahdollisimman paljon eri ryhmissä ja vieraskentillä aina kun siihen siunaantuu tilaisuus. Kotikentälle on aina kiva palata, kun on käynyt muualla kyntämässä. Uusilta pelikavereilta saa usein jotain uutta omaan peliin ja golfista kun on kyse, niin kaikki vinkit ovat tervetulleita!

Pyrin itse pelaamaan kesässä vähintään sata kierrosta ja niistä vähän toistakymmentä vieraskentillä. Talvella harjoittelen keskimäärin kolme kertaa viikossa, kun nykyään se on meillä mahdollista, joko Eerikkalan omassa simulaattorissa, tai meidän ihastuttavan pro:n Kostin johdolla Kuopiossa. Talven ja pimeän tullen keho kaipaa entistä enemmän liikuntaa ja aivot mielekästä puuhaa. Näitä tarpeita silmällä pitäen tullaan Eerikkalassa kisailemaan simulaattorissa aina kenttien aukeamiseen saakka. Klubi tiedottaa sekä omista, että valtakunnallisista simulaattorikisoista nettisivuillaan ja somessa. Lisää infoa saa minultakin, kun rohkeasti laittaa viestiä vaan tulemaan. Muistakin mielessä olevista asioista saa kysyä, liittyivät ne sitten pelaamiseen, välineisiin, sääntöihin, opetukseen tai vaikka tissutteluun! Jos en hyvää vastausta heti keksi, niin otetaan porukalla asioista selvää, pidetään lippu korkealla ja annetaan pallolle kyytiä!

Mukavaa talviharjoittelukautta kaikille nykyisille, tuleville ja tuleville entisille golffareille!

Pirtein peliterveisin

KAPTEENI Joonas Karpanen,
P. 040-846 0315
Email: hr.joonas@gmail.com

 

 

LADYKAPTEENI Pirkko Väätäinen
P. 040-156 6950
Email: pirkko.vaatainen@gmail.com

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Pelaamaan